Finska ortodoxa församlingen i Sverige
Dagens datum:

Medlemskap

Medlemskap i den ortodoxa kyrkan erhåller de flesta redan i spädbarnsålder. I ortodoxa kyrkan har man inga konfirmationer utan barn upptas direkt i kyrkan som fullvärdiga medlemmar genom dopets och myrrasmörjelsens sakrament.

De flesta som ansluter sig till kyrkan i vuxen ålder är redan döpta i ett annat kristet samfund. I dessa fall kompletterar man sitt dop med en myrrasmörjelse i den ortodoxa kyrkan. En myrrasmörjelse kan ordnas som separat förrättning, men oftast utförs den i samband med en nattvardsgudstjänst, en liturgi. Ett upptagande i den ortodoxa kyrkan föregås alltid av en bikt hos den präst som förrättar smörjelsen.

Traditionsenligt innebär ett upptagande i den ortodoxa kyrkan även valet av en fadder och ett personligt skyddshelgon.

Aggressiv mission är inte förenligt med ortodox tradition, men alla intresserade är hjärtligt välkomna att bekanta sig med vår tro och våra traditioner. För dem som själva väljer att gå vidare och kanske ansluta sig till den ortodoxa kyrkan erhåller församlingen kostnadsfritt ett bokpaket för katekumener med rekommenderad litteratur. Innehållet i bokpaketet ser du under rekommenderad litteratur.

Gruppbild medlemar


FINSKA ORTODOXA FÖRSAMLINGEN I SVERIGE
RUOTSIN SUOMALAINEN ORTODOKSINEN SEURAKUNTA
c/o Ljungström, Snickarevägen 1A, 191 40 Sollentuna. PG 35 76 39-4
Tel. 08-612 14 09 E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.