CSG Logotype

Stora veckans och påskens gudstjänster ställs in

17 mar 2020

I enlighet med anvisningar från den finska ortodoxa kyrkans ledning kommer vi inte att förrätta stora veckans och påskens gudstjänster i år. Man kan dock delta i påsktidens gudstjänster via internet; den ortodoxa kyrkan i Finland kommer att öka antalet virtuella gudstjänster. Länkar till sändningarna hittar du här.

Ekumeniska patriarkatet i Konstantinopel har beslutat att inga kyrkor inom patriarkatet firar öppna gudstjänster under mars månad. Gudstjänstprogrammet i patriarkatets kloster följs oförändrat, men klostren stängs för pilgrimer och andra besökare. Kommunikén från patriarkatet kan du läsa här.

Stora veckans och påskens gudstjänster i metropolitdömets katedral, Birger Jarlsgatan 92 i Stockholm, har inte ställts in.